Delenwerk en Voice Dialoque

Als mens hebben we dagelijks conversaties in ons hoofd. Er zijn verschillende soorten meningen in onszelf. Bij Delenwerk en Voice Dialogue noemen we dit deelpersoonlijkheden of ‘ikken’. En al deze stukjes samen vormen jou. De verschillende delen zorgen ervoor dat we op verschillende wijzen kunnen denken, voelen en doen. Elk afzonderlijk deel heeft een positieve intentie en is er om ons te helpen. Zelfs het deel dat zoveel kritiek heeft. Dat deel levert deze kritiek meestal om ons te behoeden voor teleurstellingen, want de afwijzing van iemand anders dát is pas echt erg.

Bij Delenwerk en Voice Dialogue gaat het erom dat je de verschillende delen in jouzelf leert te herkennen en erkennen, zodat je zelf bewust de keuze kunt maken welk deel van jezelf je inzet in welke situatie.

Om een voorbeeld te geven: als je wilt afvallen, dan heb je een deel in jezelf dat heel graag slank zou willen zijn, maar er is ook een deel in jou dat ontzettend van eten houdt. In dit geval zet je het deel dat ontzettend van eten houdt wat vaker in dan het deel dat graag slank zou willen zijn. Het is belangrijk om te kijken hoe het komt dat je het deel dat zo van eten houdt zo vaak inzet. Wellicht voorziet het niet alleen in de behoefte aan eten, maar helpt het je ook om je bijvoorbeeld minder ongelukkig te voelen, een onrust weg te eten, etc. Ook is het belangrijk om het deel dat graag slank wil zijn wat sterker te maken, zodat de wil om slank te zijn sterker wordt dan de wil om veel te blijven eten.

Met behulp van Delenwerk en Voice Dialogue kan er inzicht gebracht worden in de verschillende delen in jezelf die bij jouw hulpvraag een rol spelen. Alleen al door het stukje bewustwording over hoe deze delen in jezelf denken, voelen en doen, zal je zien dat je weer een keuze krijgt of je het deel wel of niet inzet.

Voor meer informatie neem vrijblijvend contact met mij op

Klik hier