Psychodynamische therapie

"Misschien moet je jezelf eerst tegenkomen voordat je het kunt zijn"

-Loesje-


Soms gedraag je je op een bepaalde manier of voel je je niet zo lekker in je vel zitten en weet je eigenlijk niet zo goed hoe dat komt. Het is alsof je hier geen controle over hebt. Vaak spelen onbewuste gedachten, gevoelens, wensen en motieven hierbij een rol. Moeilijke en/of angstige gedachten en gevoelens zijn weggestopt of je wordt er juist door overspoeld.

Als we iets niet goed verwerkt hebben, dan kan het zijn dat we keer op keer problemen bij bepaalde personen of in bepaalde situaties herhalen, die in feite niets met de persoon of situatie van vroeger te maken hebben. We dragen dan iets van vroeger over op de situatie waarin we nu leven. Dit gebeurt meestal onbewust en kan je behoorlijk belemmeren in je dagelijkse functioneren.

Psychodynamische therapie is een kortdurende therapie die tot doel heeft om je bewust te maken van deze onbewuste gevoelens, gedachten, wensen en motieven. Tijdens de therapie begeleid ik je om inzicht te krijgen in de onderliggende emoties en deze vervolgens te verwerken. Ook leer je hoe je met deze emoties kunt omgaan. Voor nu maar ook voor de toekomst.

Psychodynamische therapie combineert de beste technieken uit diverse therapieën. Doordat het een relatief nieuwe therapievorm is, is de naam misschien nog niet zo bekend bij het ‘grote publiek’. In de praktijk is het echter een zeer effectieve therapievorm gebleken die al vele mensen zeer goed geholpen heeft.

Terug naar overzicht

Voor meer informatie neem vrijblijvend contact met mij op

Klik hier